Parmesangratinerad laxcanneloni med vitvinssås

 
 
4-6 portioner
 
Vitvinssås:
3 dl vispgrädde
3 dl torrt vitt vin
3 dl mjölk
2 msk maizenastärkelse + kallt vatten
2 dl finriven parmesanost
salt och peppar
 
Laxcanneloni:
1 paket canneloni
100 g kallrökt lax
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 liten purjolök
250 g kesella
2 äggulor
salt och peppar
1 dl finriven parmesanost
 
Citron till garnering
 
Börja med såsen. 
Koka försiktigt upp grädde, vin och mjölk.
Rör ut maizenan i lite kallt vatten och vispa sedan ner det i såsen.
Låt såsen småkoka i ca 2 minuter.
Blanda ner parmesanosten och låt den smälta ihop med såsen.
Smaka av med salt och peppar och ställ sedan såsen åt sidan.
 
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka purjolöken och fräs den mjuk på medelvärme i en stekpanna, ställ den sedan åt sidan.
Finhacka laxen och blanda ihop med löken.
Blanda ner kesella, äggulor och salt och peppar.
Rör alltsammans till en smet.
Klicka ner smeten i en spritspåse utan tyll.
Fyll cannelonirören med laxsmeten.
 
Häll lite sås i botten på en ugnsfast form.
Lägg cannelonin på såsen i formen och häll sedan resten av såsen över så att alla rör täcks.
Strö parmesanost över alltihopa.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter, tills pastan är genomkokt.
 
Servera cannelonin med en god sallad.