Panerad kyckling med bulgur och grekisk sallad

 
 
4 portioner
 
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
 
500 g kycklinginnerfilé (eller vanlig kycklingfilé skuren i bitar på längden)
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
salt och peppar
 
1/4 gurka
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost i olja med smak av vitlök och örter
 
gräddfil
sweet chilisås
 
Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning, men använd gärna en buljongtärning istället för salt.
 
Skölj och tärna gurka och tomater.
Skala och strimla rödlöken.
Blanda gurka, tomat och lök med fetaost.
 
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Vispa upp ett ägg på en tallrik, lägg mjöl på en annan och ströbröd på en tredje.
Börja med att vända kycklingen i mjölet.
Doppa dem sedan i ägget och sedan i ströbröd.
Stek kycklingen i smör eller olja tills de blivit genomstekta och har fått en gyllebrun yta.
 
Servera kycklingen med bulgur, sallad och en sås gjord på gräddfil och sweet chilisås.