Kalkonfärslasagne med aubergine

 
 
 
4-6 portioner
 
1 aubergine
salt och peppar
olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g kalkonfärs
2 msk tomatpuré
1 burk (ca 400 g) krossade tomater
1 msk torkad rosmarin
1 msk torkad oregano
1 krm torkade chiliflakes
2 dl mjölk
2 dl rysk yoghurt
1 paket färska lasagneplattor
1 paket mozzarella
 
Sätt ugnen på 250°C.
Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem utspridda på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med salt och peppar och ringla olivolja över dem.
Rosta dem högt upp i ugnen i ca 15 minuter.
 
Finhacka löken och vitlöken och fräs tillsammans med kalkonfärsen.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, rosmarin, oregano och chiliflakes och låt sjuda i ca 5 minuter.
Ta pannan från värmen och blanda ner mjölk och yoghurt.
 
Varva lasagneplattor, aubergineskivor och köttfärssås.
Avsluta med köttfärssås och skivad mozzarella.
 
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
 
Servera lasagnen med en god sallad och vitlöksbröd.