Kycklingbullar i gräddsås med sötpotatismos

 
 
4 portioner
 
300 g sötpotatis
500 g potatis
25 g smör
1/2 dl mjölk
salt och peppar
 
1 dl ströbröd 
1 1/2 dl vatten
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm kryddpeppar
1 tsk finhackad timjan
1 msk dijonsenap
1 ägg
 
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk dijonsenap
 
Skala all potatis och skär i mindre bitar.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
 
Blanda ströbröd med vatten och låt svälla i någon minut.
Blanda ner kycklingfärs, salt, kryddpeppar, timjan, senap och ägg. 
Blanda ordentligt och forma smeten till bollar.
Stek bullarna gyllenbruna i smör eller olja på medelvärme i en stekpanna.
Lägg bullarna åt sidan och vispa ur pannan med grädde och kalvfond.
Smaka av såsen med dijonsenap och lägg sedan tillbaka kycklingbullarna.
Låt puttra tills kycklingbullarna är genomstekta.
 
Häll av vattnet från potatisen.
Mosa ihop potatisen med smör och mjölk och krydda med salt och peppar.
 
Servera kycklingbullarna i såsen med potatismoset.