Halloumibiffar med rostad sötpotatis och tomatsalsa

 
 
4 portioner
 
3 sötpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
 
250 g morötter.
2 paket halloumi (á ca 200 g)
1/2 kruka gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
olivolja att steka i
 
1 ask körsbärstomater
1 burk Salsa Roja (ca 210 g)
 
Sätt ugnen på 225°C.
Skala sötpotatisen och skär i klyftor.
Blanda potatisen med olja och krydda med salt och peppar.
Rosta klyftpotatisen i ugnen i 15-20 minuter, tills den är mjuk och har fått fin färg.
 
Skölj tomaterna och skär i klyftor.
Blanda med en burk Salsa Roja.
 
Skala morötterna och riv dem och halloumin grovt.
Finhacka en halv kruka gräslök och pressa en vitlöksklyfta.
Blanda ihop morötter,  halloumi, gräslök, vitlök med ägg, potatismjöl, ströbröd, sambal oelek och salt.
Forma smeten till 4 biffar och stek i olja på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida.
 
Servera biffarna med ugnsrostad sötpotatis och tomatsalsan.