Limerutor

 
 
ca 24 bitar
 
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
rivet skal och saften av 1 lime
3/4 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Topping
50 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 lime
400 g färskost
100 g färska bär
 
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
Tillsätt det rivna limeskalet, limesaften och mjölken till äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt den sedan kallna.
 
Rör smör, florsocker och vaniljsocker till toppingen smidigt.
Blanda ner rivet skal av lime och limesaft samt färskosten.
Bred eller spritsa krämen på den avsvalnade kakan.
 
Skär kakan i rutor och toppa med färska bär.