Skinkpaj med färskost och spenat

 
 
4 portioner
 
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
200 g rökt skinka
200 g färskost med smak av senap och honung
2 ägg
1 tsk salt
65 g färsk spenat
50 g riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
 
Strimla skinkan.
Blanda färskost, ägg och salt.
Rör ihop färskostblandningen med skinka och spenat.
Häll i pajskalet och lägg på den rivna osten.
Grädda 25-30 min i mitten av ugnen.
 
 
Servera ev med sallad.