Fläskkött, Italienskt, Pasta bacon, balsamico, balsamsås, balsamvinäger, crema di balsamico, finhackad persilja, färsk oregano, färsk persilja, grönsaker, grönsaksbuljong, grönsaksbuljongstärning, gul lök, krossade tomater, lök, lök gul, lökpulver, morot, morotsbiff, morotsbiffar, morotskaka, morotslimpa, oliv, oliv olja, olivolja, oregano, pancetta, pappardelle, parma, parmaskinka, parmesan, parmesanost, pasta, pastasås, persilja, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, riven morot, röd lök, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlöksmarinerad oxfilé, vitlökspulver

Pappardelle med pancetta


 
 
4 portioner
 
400 g pappardelle (eller annan pasta)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
salt och peppar
200 g strimlad pancetta (funkar även med tex bacon)
finahackad bladpersilja
finriven parmesanost
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Finhacka lök, vitlök och morot. 
Fräs grönsakerna i olivoljan i någon minut.
Häll på krossade tomater, vatten, balsamvinäger, oregano och smula ner buljongtärningen.
Låt småputtra i ca 15 minuter.
Fräs pancettan på hög värme utan fett i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i tomatsåsen.
Strö pancetta, persilja och parmesanost över vid servering och ringla lite balsamvinäger över.
 
Servera med en god sallad och kanske ett smarrigt bröd.