Pappardelle med pancetta
4 portioner
400 g pappardelle (eller annan pasta)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
salt och peppar
200 g strimlad pancetta (funkar även med tex bacon)
finahackad bladpersilja
finriven parmesanost
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Finhacka lök, vitlök och morot.
Fräs grönsakerna i olivoljan i någon minut.
Häll på krossade tomater, vatten, balsamvinäger, oregano och smula ner buljongtärningen.
Låt småputtra i ca 15 minuter.
Fräs pancettan på hög värme utan fett i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i tomatsåsen.
Strö pancetta, persilja och parmesanost över vid servering och ringla lite balsamvinäger över.
Servera med en god sallad och kanske ett smarrigt bröd.