Bullar & Muffins bullar, bulle, fingervarm mjölk, gammeldags mjölk, hårdkokt ägg, jodat salt, jäsmjöl, jäst, jäst för söta degar, jästmjöl, kalljäst, kardemumma, kardemumma mald, kardemummabulle, kardemummakärnor, kardemummasnurra, kardemummasnurror, kokos mjölk, kondenserad mjölk, ljummen mjölk, mald kardemumma, malen kardemumma, mjukt smör, mjöl, mjölk, mjölkchoklad, mördeg, rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, salted caramel, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, snurra, snurror, socker, sockerfri mjölkchoklad, stevia strö, strö, ströbröd, strösocker, uppvispat ägg, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Kalljästa kardemummasnurror

 
 
ca 20 st
 

25 g jäst för söta degar
2,5 dl kall mjölk
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk mald kardemumma
0,5 uppvispat ägg
ca 7 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
 
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
 
Pensling:
1 ägg
 
Kardemummasocker:
2 msk strösocker
1 tsk mald kardemumma
 
Dag 1:
Smula jästen i en skål.
Häll i lite av mjölken och lös upp jästen. 
Tillsätt resten av mjölken, socker, salt, kardemumma och ägg.
Tillsätt mjölet och arbeta till en deg. 
Dela upp smöret i mindre bitar och arbeta in det i degen. 
Låt degen jäsa i rumstemperatur under bakduk i ca 20 minuter. 
Täck därefter bunken med plastfolie och ställ in den i kylskåpet över natten.
 
Nästa morgon:
Ta fram degen och sätt ugnen på 225°C.
Låt degen sta framm i rumstemperatur i ca 15 minuter.
Blanda samman fyllningen i en skål.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
Bred fyllningen över degen.
Vik ned 1/3 av degplattan över 2/3 av degen.
Dela degen i 20 remsor.
Tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle. 
Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och låt dem jäsa under bakduk i 15-20 minuter.
Blanda socker och kardemumma till kardemummasockret.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö kardemummasockret över.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.