Gratänger & Matpajer, LCHF, Vegetariskt alt, blomkål, blomkålgratäng, blomkålsbuketter, blomkålsgratäng, blomkålshuvud, blomkålsmos, blomkålspuré, brynt smör, creme, creme catalan, creme fraiche, fryst blomkål, grädde, jodat salt, kelda ostsås, lagrad ost, mjukt smör, ost, ostron, ostron sås, ostronsås, ostsås, riven ost, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, salted caramel, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, smörkola, vispad grädde, vispgrädde, vitpeppar, vitpepparkorn

Blomkålsgratäng med brynt smör

 
 
4 portioner
 
1 förpackning frysta blomkålsbuketter (ca 500 g)
100 g riven ost
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 msk smör
salt och vitpeppar
 
Sätt ugnen på 175°C.
Tina blomkålen och lägg den i en ugnsfast form.
strö den rivna osten över.
Blanda creme fraiche och grädde och krydda med salt och peppar.
Bryn smöret i en stekpanna, men var försiktig så att det inte bränns vid!
Blanda ner smöret i grädden och häll smeten över blomkålen.
Gratinera i mitten av ugnen tills allt fått fin färg, ca 15-20 minuter.
 
Servera som tillbehör till fisk, kött eller fågel.