Choklad, Frukt & Bär, Kakor i långpanna, Makens favoriter baking soda, bakpotatis, bakpulver, banan, banankaka, bikarbonat, block choklad, blockchoklad, grädde, gräddfil, hårdkokt ägg, kaka, krossad choklad, långpanna, mjukt smör, mjölkchoklad, mosad banan, rumsvarmt smör, strösocker, uppvispat ägg, vetemjöl, vetemjöl special, ägg

Banankaka med krossad choklad

 
 
ca 20 bitar
 
4 ägg
4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 mogna bananer
2 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g mjölkchoklad
 
Garnering:
Mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 180 °C. 
Smörj och bröa en långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
TIllsätt smöret och vispa en stund till.
Mosa bananerna och blanda med gräddfilen.
Rör ner bananröran i kaksmeten.
Tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat och vispa ihop till en smet.
Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Känn med en provsticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna och ringla lite smält choklad över innan den skärs i rutor.
 
Förvara kakan i kylskåp eller frys tills det är dags att bjuda!