Banankaka med krossad choklad
ca 20 bitar
4 ägg
4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 mogna bananer
2 dl gräddfil
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk bikarbonat
200 g mjölkchoklad
Garnering:
Mjölkchoklad
Sätt ugnen på 180 °C.
Smörj och bröa en långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
TIllsätt smöret och vispa en stund till.
Mosa bananerna och blanda med gräddfilen.
Rör ner bananröran i kaksmeten.
Tillsätt mjöl, bakpulver och bikarbonat och vispa ihop till en smet.
Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Känn med en provsticka att kakan är klar.
Låt kakan svalna och ringla lite smält choklad över innan den skärs i rutor.
Förvara kakan i kylskåp eller frys tills det är dags att bjuda!