Nutellabullar
ca 45-50 st
75 g smält smör
2 1/2 dl rumsvarm mjölk
25 g jäst
3/4 dl strösocker
2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
1 ägg
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl nutella
Garnering:
1 ägg till pensling
pärlsocker
Blanda smör och mjölk i en bunke.
Lös upp jästen i blandningen.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjölet, lite i taget.
Knåda ihop allt till en smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda degen smidig.
Kavla ut den till en stor rektangel och bred ut nutella över hela.
Rulla till en rulle, på längden, och skär rullen i 2-3 sm tjocka skivor.
Lägg varje snäcka i en bullform på en ugnsplåt och låt bullarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö lite pärlsocker över varje.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-9 minuter.
Lägg bullarna på ett galler för att svalna helt.