Amerikanskt, Frukost & Mellanmål, Ägg amercian pancakes, american, amerikanska pannkakor, amerikanskt, bakpotatis, bakpulver, breakfast, brynt smör, farin socker, fingervarm mjölk, flor, florsocker, frukost, frukost flingor, frukostflingor, gammeldags mjölk, hårdkokt ägg, icing sugar, jodat salt, kokos mjölk, kondenserad mjölk, ljummen mjölk, ljus sirap, lönn, lönnsirap, maple, maplesyrup, melis, mjukt smör, mjölk, mjölkchoklad, mördeg, pancake, pancakes, panna cotta, pannacotta, pannkaka, powder sugar, rumsvarm mjölk, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, saltade jordnötter, salted caramel, sirap, sirloin, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, smörkola, smörkyckling, socker, sockerbullar, sockerbulle, sockerdricka, sockerfri, sockerfri choklad, sockerfri mjölkchoklad, sockerkaka, sockerärtor, stekt ägg, strösocker, syrup, uppvispat ägg, vetemjöl, vetemjöl special, vit sirap, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Amerikanska frukostpannkakor

 
 
ca 15 st
 
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör att steka i
 
Florsocker och lönnsirap till servering
 
Blanda de torra ingredienserna väl i en bunke.
Tillsätt mjölk, smör och ägg (i den ordningen) och vispa till en slät smet.
Stek pannkakorna (stora som plättar ungefär) på medelvärme i en klick smör.
 
Servera med pudrat florsocker och lönnsirap.