4 sorters snittar och plockmat

 
1 nät- eller honungsmelon
1 paket lufttorkad skinka (tex. serrano eller parma)
 
Skala och kärna ur melonen och skär den i munsbitar.
Linda skinkan ett varv runt varje bit och fäst med en coktailpinne.
 
 
Gratinerade västerbottenkrustader

1 paket minikrustader
100 g riven västerbottenost
1 ägg
1 dl creme fraiche
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200°C.
Ställ krustaderna på en ugnsfast plåt och fyll dem till 2/3 med riven västerbottenost.
Vispa ihop ägg och creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Fyll upp krustaderna med äggvispet.
Gratinera krustaderna i mitten av ugnen i 5-10 minuter, tills de fått fin färg.
Servera ev med en klick creme fraiche och finhackad röd lök.
 
 
200 g mild getost
crema di balsamico
torkade gojibär
 
Skär osten i kuber.
Ringla balsamvinägern över och strö gojibären över alltihopa.
Stick ner en tandpetare i varje för att underlätta plocket.
 
Skgenrullar
 
100 g räkor
1/2 dl majonnäs
1 msk finhackad dill
2-3 tunnbröd
 
Hacka räkorna till något mindre bitar och blanda dem med majonnäs och dill.
Bred ut skagenröran på tunnbröden och rulla ihop till rullar.
Rulla in dem i plastfolie och låt vila en stund i kylen så att de sätter sig. 
Skär rullarna i skivor.