Potatis & Rotfrukt citron meliss, citrongräs, citronklyftor, citronmeliss, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, creme, creme catalan, creme fraiche, finhackad gräslök, färsk potatis, gräddfil, gräslök, gul lök, jodat salt, kokt potatis, löjrom, lök, lök gul, lökpulver, mjukt smör, potatis, potatisbakelse, potatisgratäng, potatismjöl, potatisrullar, potatissallad, potatistortilla, riven potatis, rom, rumsvarmt smör, råraka, rårakor, röd lök, rödlök, salt, salt med jod, salted caramel, smetana, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, stenbitsrom

Rårakor med smetana, löjrom och rödlök

 
 
4 portioner
 
4 stora potatisar
salt
smör att steka i 
 
2-3 dl smetana eller creme fraiche
100-150 g löjrom
1 röd lök
gräslök
citronskivor
 
Skala potatisen och riv den grovt.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Klicka ut en fjärdelel av potatisen i pannan och platta till till en platt pannkaka och salta.
Låt fräsa i ett par minuter på varje sida, gör fyra rårakor och håll dem varma tills det är dags för servering.
 
Servera rårakorna med en klick smetana, löjrom och finhackad rödlök.
Toppa med lite gräslök och en citronskiva.