Nötkött, Potatis & Rotfrukt crashed potatoes, delikatesspotatis, finmald svartpeppar, färsk oxfilé, färsk potatis, färskpotatis, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, jodat salt, kokt potatis, koncentrerad oxfond, kött, köttbuljong, köttbuljongpulver, köttbuljongtärning, köttbullar, köttfond, köttfärs, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjukt smör, oxe, oxfile, oxfilé, oxfond, peppar, potatis, potatisbakelse, potatisgratäng, potatismjöl, potatisrullar, potatissallad, potatistortilla, riven potatis, rumsvarmt smör, rödvin, rödvinbärsgelé, rödvinssås, rödvinsvinäger, salt, salt med jod, salted caramel, smält smör, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smördegsbakelse, smördegshjärtan, smördegsplatta, smördegsplattor, smörgås, smörgåskrasse, svartpeppar, svartpepparkorn

Oxfilé med crashed potatoes och rödvinssky

 
 
4 portioner
 
4 bitar oxfilé (ca 500 g)
smör att steka i
salt och peppar
 
1 kg delikatesspotatis 
smör
salt och peppar
 
Receptet på såsen finns HÄR
 
Sätt ugnen på 200°C på grillvärme.
Skrubba potatisen men behåll skalet på.
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är nästan klar.
Häll av vattnet och lägg potatisarna på en bakplåtspapperklädd plåt.
Ta en sked, eller liknande, och tryck till varje potatis lätt så att den krossas, men utan att den faller isär helt.
Smält smör och pensla över potatisen och krydda med salt och peppar.
Ställ på grillvärmen i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
 
Krydda köttet med salt och peppar och stek i generöst med smör.
 
Servera köttet med potatisen och rödvinssås.