Italienskt, Pasta, Vegetariskt babyspenat, citron juice, citron meliss, citrongräs, citronjuice, citronklyftor, citronmeliss, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, citrus, finmald svartpeppar, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grönsaker, grönsakslasagne, gul lök, jodat salt, kelda ostsås, krydd peppar, lagrad ost, lasagne, lasagne plattor, lasagneplattor, lök, lök gul, mald svartpeppar, malen svartpeppar, mjuk pepparkaka, mjöl, mjölk, nypressad citronsaft, oliv, oliv olja, olivolja, ostsås, parma, parmaskinka, parmesan, parmesanost, peppar, peppar salami, pressad vitlök, pressad vitlöksklyfta, pressade vitlöksklyftor, salt, salt med jod, salted caramel, schweppes citrus, soltorkad tomatpasta, soltorkade tomater, soltorkade tomater i olivolja, soltorkade tomater pasta, soltorkade tomater-pasta, spenat, squash, strimlade, strimlade soltorkade tomater, svartpeppar, svartpepparkorn, vegetariska, vegetariskt, veggo, vetemjöl, vetemjöl special, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver, zucchini, zuccini, zuchini

Italiensk grönsakslasagne

 
 
6 portioner 
 
1 stor squash
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja från de soltorkade tomaterna
1 burk strimlade soltorkade tomater i olja
1 påse spenat
 
ostsås:
0,5 dl vetemjöl
1 liter mjölk
200 g riven parmesanost
2 msk pressad citron
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
 
1 paket lasagneplattor
 
Sätt ugnen på 225 °C.
Skölj och tärna squashen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs hacket i tomatoljan tills det har mjuknat.
Tillsätt tomater och spenat och fräs tills spenaten mjuknat och ställ sedan åt sidan.
 
Ostsås:
Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull.
Koka upp under omrörning och späd med resten av mjölken allt eftersom.
Sjud på låg värme i ca 3 minuter.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt ost, citron, salt och peppar.
 
Häll lite av såsen i en ugnssäker form, ca 25x35 cm.
Lägg ett lager lasagneplattor över och därefter hälften av grönsaksblandningen, ostsås, plattor osv tills grönsaksröra och ostsås är slut. 
Avsluta med ett lager sås och toppa med lite mer riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 20-30 minuter, tills lasagnen fått färg och plattorna har mjuknat.
 
Servera med en god sallad.