Vita polkarutor

 
 
 
15-20 st
 
2 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
 
Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
 
Garnering:
1 påse polkagrisar (ca 140 g)
 
Sätt ugnen på 225°C. 
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret, låt det svalna något och blanda det med mjölken.
Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
Blanda i smörblandningen och rör om ordentligt. 
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och vik upp kanterna. 
Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter eller tills kakan känns färdig. 
Låt svalna.
 
Smält chokladen till chokladkrämen över vattenbad.
Vispa smöret och florsockret fluffigt.
Vispa ner chokladen, lite i taget, i smörblandningen.
Bred den vita chokladkrämen över den svalnade kakan.
 
Krossa polkagrisarna i mixer eller mortel.
Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund.
 
Skär upp i rutor innan servering.