Mjuk pepparkaka
1 kaka
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk ljus sirap
1 dl glögg
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk äppelmos
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk pepparkakskrydda
1 ½ tsk bikarbonat
Florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölk, sirap och glögg.
Vispa ägg och socker fluffigt och blanda försiktigt ner äppelmoset.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten, lite i taget.
Tillsätt glöggblandningen och blanda ordentligt.
Smörj en avlång form och pudra med mjöl.
Häll kaksmeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Känn efter med en sticka så att kakan är färdig.
Låt kakan svalna och pudra florsocker över den innan servering.