Jul, Kakor & Pajer baksirap, bikarbonat, farin socker, glögg, hårdkokt ägg, kokos mjölk, kondenserad mjölk, ljus sirap, mjuk kaka, mjuk pepparkaka, mjukt smör, mjölk, mjölkchoklad, pepparkaka, pepparkakskrydda, pepparkakskryddor, rumsvarmt smör, sirap, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, socker, sockerdricka, sockerfri, sockerfri choklad, sockerfri mjölkchoklad, sockerkaka, sockerärtor, stevia strö, strö, strösocker, vetemjöl, vetemjöl special, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor, äppel, äppelcheesecake, äppelcider, äppelcidervinäger, äppelkaka, äppelklyftor, äppelmos, äppelpaj

Mjuk pepparkaka

 
 
1 kaka
 
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk ljus sirap
1 dl glögg
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk äppelmos
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk pepparkakskrydda
1 ½ tsk bikarbonat
 
Florsocker att pudra över
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölk, sirap och glögg.
Vispa ägg och socker fluffigt och blanda försiktigt ner äppelmoset.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten, lite i taget.
Tillsätt glöggblandningen och blanda ordentligt.
Smörj en avlång form och pudra med mjöl.
Häll kaksmeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Känn efter med en sticka så att kakan är färdig.
 
Låt kakan svalna och pudra florsocker över den innan servering.