Kakor & Pajer, Tårtor & Bakelser bakpulver, florsocker, jäsmjöl, kokande vatten, mjöl, mjölk, rumsvarmt smör, smör, socker, strösocker, vaniljsocker, vanillinsocker, vatten, vetemjöl, ägg, äggula, äggulor

Vaniljkaka

 
1 kaka

4 ägg
4,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kokande vatten
 
fyllning:
1,5 dl mjölk
1 äggula
200 g smör
6 msk vanillinsocker (INTE vaniljsocker, då blir det nästan lite beskt)
 
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg ch socker riktigt fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Häll på kokande vatten och vispa till en slät smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter, testa med en sticka att den är klar.
 
Gör under tiden vaniljkrämen.
Koka upp alla ingredienser till krämen och låt sjuda i någon minut.
Ta av från plattan och låt svalna lite, så blir den lite tjockare.
 
Låt kakan svalna något och skär den sedan i två delar, på mitten, som tårtbottnar.
Lyft av locket och häll på vaniljkrämen så att den sugs ner i kakan och sätt på locket igen.
Förvara i kylskåp fram till servering och pudra florsocker över den strax innan servering.