Glasstårta med smak av vit choklad och citron

 
1 tårta

100 g vit blockchoklad
2 äggulor
3 dl vispgrädde
 
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
VIspa under tiden grädden lätt.
Vispa försiktigt ihop den vita chokladen med äggulorna och vänd sedan ner grädden i smeten.
Klä en springform med plastfolie och häll glassmeten i den och ställ i frysen i ca 1 timme.
 
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 citron, både skalet och saften
2 äggvitor 
1,5 dl vispgrädde
 
Vispa ihop äggulorna och strösockret.
Vänd ner creme fraiche och vaniljsocker.
Rör ner skalet och saften från citronen.
Vispa grädden tjock och rör ner även den.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
Häll smeten över den halvfrysta vita chokladglassen.
Låt stå i minst 5 timmar och ta fram den ca 20 minuter före servering.
 
Garnera med spritsad, stelnad vit choklad, stjärnfrukt, färska hallon och fikon.