Frukt & Bär, LCHF, Snacks & Tillbehör, Vegetariskt blomkål, blomkålshuvud, finhackad, finhackad gräslök, finhackat, finrivet, finrivet limeskal, finrivet skal, gräslök, kokande vatten, koncentrerad kycklingfond, kycklingfond, lime, limejuice, limesaft, limeskal, limezest, rumsvarmt smör, smör, vatten

Kokt blomkål med gräslök och lime

 
4 port
 
1 stort blomkålshuvud (ca 700 g)
50 g smör
0,5 dl vatten
1 tsk koncentrerad kycklingfond
2 msk finhackad gräslök
saften och skalet från 1 lime
 
Ta bort blasten från blomkålen.
Skär smöret i tunna skivor och täck botten på en kastrull med det.
Häll på vatten och fond och lägg ner blomkålen och sätt på ett lock.
Låt småkoka i ca 10 minuter, tills blomkålen är mjuk och har fått lite färg i botten.
Tillsätt ev mer vatten om det kokar torrt.
Servera blomkålen varm.
Strö över gräslök och finrivet limeskal och pressa limesaften över den precis innan servering.