Kladdkaka med chokladkolakräm

 
 
 
12-15 bitar

4 ägg
6 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm salt
2 msk vaniljsocker
200 g smält smör
3 dl vetemjöl
 
Chokladkolatäcke
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
 
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker, smör och mjöl och rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
 
Smält smöret till chokladkolan i en kastrull.
TIllsätt socker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde.
Låt blandningen puttra på svag värme i någon minut.
Bryt chokladen i bitar ich blanda ner det i smeten tills den är helt smält.
Häll chokladkolasmeten över kladdkakan.
Låt kakan stå svalt i ett par timmar innan servering.
 
Servera med vispad grädde och färska bär.