Fisk & Skaldjur, Kryddor & Marinader, LCHF, Nötkött flingsalt, färsk sparris, gräslök, hummer, hummerfond, oxfilé, peppar, salt, smör, sparris, svartpeppar, worcestershire, worcestershiresås

Surf 'n turf med sparris och kryddsmör

 
4 portioner

4 tjocka skivor oxfilé
2 hummrar
1-2 buntar färsk sparris
 
200 g rumsvarmt smör
1 knippe finhackad gräslök
1/2 msk worcestershiresås
flingsalt och nymald svartpeppar
 
Sätt ugnen på 150 grader och koka upp en stor kastrull med vatten.
Putsa filéerna fria från fett och senor och bryn dem hastigt runtom i en het panna. 
Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
Låt gå färdiga i ugnen (Medium= 58 grader innertemp) meda du gör smöret.
Blanda smör, gräslök, worcestershiresås och smaka av med salt och peppar.
Ställ smöret i kylen tills det är dags för servering.
Lägg hummern i det kokande vattnet och låt koka ca 3 minuter.
Koka eller stek sparrisen mjuk i lite smör.
Ta upp hummern ur vattnet och rensa den så att du får loss klor och stjärt.
 
Servera oxfilén på varma tallrikar tillsammans med hummern, sparrisen och smöret. Och kanske en sallad om man vill :)