Stifado- kryddig grekisk köttgryta
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g grytbitar av nötkött
smör att steka i
400 g krossade tomater
5 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk strösocker (sukrin om man vill göra lchf-variant)
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk oregano
2 lagerblad
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 dl syltlök
salt och peppar
Skär löken i bitar och finhacka vitlöken och fräs allt i smör eller olja i en stor kastrull i ett par minuter.
Bryn grytbitarna tillsammans med löken så de får färg och tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningar, socker, vinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och nejlika och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört.
Tillsätt avrunnen syltlök och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller haricot verts.