Gratänger & Matpajer, Kyckling & Fågel, LCHF grädde, kyckling, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, peppar, rosépeppar, rosépepparkorn, salt, smör, smör- och rapsolja, svartpeppar, svartpepparkorn, vispad grädde, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor

Rosépepparkyckling

 
4 port

500 g kycklingfilé
smör att steka i
1 tsk rosépeppar
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
4 dl grädde
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingen fri från fett och senor och skär den i bitar.
Krossa pepparn tillsammans med saltet.
Bryn kycklingen i smöret tillsammans med kryddorna och lägg sedan över den i en ugnsfast form.
Pressa ner vitlök i pannan och tillsätt smulad buljongtärning och grädde och låt koka ihop i någon minut.
Häll såsen över kycklingen och ställ in den i ugnen tills kycklinge är klar, ca 15 minuter.
 
Servera med en god sallad (eller ris).