Choklad, Frukt & Bär, Mousse & Pannacotta daim, dubbel daim, dubbeldaim, färska hallon, gelatin, gelatinblad, grädde, hallon, kakao, mjölkchoklad, socker, strösocker, vispad grädde, vispgrädde

Mjölkchokladpannacotta med daimkross

 
6 port
 
2 gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 ml vispgrädde
0,5 dl strösocker
 
Garnering:
1 dubbeldiam
2 dl vispad grädde
färska hallon
 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
Koka upp grädden tillsammans med sockret och häll den över chokladen.
Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i chokladen.
Kör ett par varv i smeten med en mixerstav så att den blir helt slät.
Häll upp smeten i 6 glas eller portionsformar och stäl i kylen att stelna i minst 3 timmar.
 
 Hacka daimen grovt och servera till panna cottan med vispad grädde och färska hallon.