Fisk & Skaldjur, LCHF creme fraiche, dill, hummerfond, koncentrerad hummerfond, lax, laxfilé, lime, limejuice, peppar, persilja, salt, sambal oelek, svartpeppar, vitlök, vitlöksklyfta, vitlöksklyftor, vitlökspulver

Lax med syrlig hummersås

 
4 port

4 laxfiléer
salt, peppar, finhackad dill och persilja
4 dl creme fraiche
2 msk koncentrerad hummerfond
saften av 1/2 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugsfast form och krydda med salt, peppar, dill och persilja.
Blanda creme fraiche, fond, linejuice, vitlök och sambald och häll över laxen.
Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
 
Servera med en god sallad (eller pressad potatis).