Laxfylld canneloni med vitvinssås

400 g skinn- och benfri laxfilé
100 g kallrökt lax
1 purjolök
1 msk olivolja 
250 g kesella 
2 äggulor 
0,5 dl finhackad dill 
1 tsk salt 
2 krm nymald svartpeppar
20 st cannelonirör
1 hummer 
 
Vitvinssås:
3 dl vispgrädde 
3 dl vitt vin 
3 dl mjölk 
2 msk maizena majsstärkelse 
3 dl riven parmesanost
0,75 tsk salt 
2 krm nymald svartpeppar
 

Vitvinssås:
Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull.
Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner den i såsen.
Låt koka ca 2 min.
Blanda ner parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.

Cannelloni:
Sätt ugnen på 200°.
Ansa och finhacka purjolöken.
Stek den i olivolja på svag värme ca 2-3 min.
Låt svalna.
Finhacka laxen.
Blanda det tillsammans med purjolök, kesella, äggulor, dill, salt och peppar.
Spritsa fyllningen i cannellonirören.
Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form och lägg i rören.
Häll resten av såsen över och strö på parmesan.

- Hit går att förbereda -

Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.
Bryt loss, knäck hummerklorna och ta bort skalet.
Dela hummern på längden och ta ut hummerköttet.
Lägg hummerbitar och dill på cannellonin.
Servera med lättkokta bönor, sockerärter och tomater.
Ringla över olivolja blandat med citronskal- och saft och salt.
Extra citronskivor är också gott till.