Fisk & Skaldjur, Soppor & Såser dill, dillkvist, dillkvistar, finmald svartpeppar, fisk, fiskfilé, färska tomater, grovmald svartpeppar, grovmalen svartpeppar, grädde, grönsaker, grönsaksbuljong, grönsaksbuljongstärning, gul lök, hela konserverade tomater, jodat salt, lax, laxfilé, lök, mald svartpeppar, malen svartpeppar, matlagningsgrädde, mjukt smör, passerade tomater, peppar, purjo, purjolök, rumsvarmt smör, salt, salt med jod, smör, smör- och rapsolja, smördeg, smörgås, smörgåskrasse, socker, strö, strösocker, svartpeppar, svartpepparkorn, tomatsoppa, tomatsås, torsk, torskfilé, vatten, vispad grädde, vispgrädde, vit fisk, vit fiskfilé

Fisksoppa med purjolök och dill

 
 
4 portioner
 
400 g fiskfilé (tex sej, lax, torsk)
150 g purjolök
1 gul lök
smör att steka i
salt och peppar
800 g passerade tomater
1 dl vatten
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
1 dl finhackad färsk dill
 
Skär fisken i bitar.
Strimla purjolöken och finhacka den gula löken.
Fräs purjo och lök i smör i en kastrull.
Blanda ner tomater, vatten, grädde och buljongtärningar.
Låt koka i ett par minuter.
Lägg i fisken och låt soppan sjuda på svag värme i 2-3 minuter.
Smaka av med socker, salt och peppar.
Strö dillen över soppan vid servering.
 
Servera med en klick aioli och ett gott bröd.