Bröd, Fisk & Skaldjur, Ägg bröd, citrongräs, citronklyftor, citronsaft, citronskal, citronskiva, citronskivor, citronsås, citronzest, dijon, dijonsenap, dill, dillkvist, dillkvistar, formfranska, fransk senap, färska räkor, hårdkokt ägg, ljust bröd, majonäs, mayo, mayonaise, räkor, räkor med skal, räkost, räkostgratäng, salt, senap, skalade räkor, vitt bröd, ägg, äggula, äggulor, äggvita, äggvitor

Varma fluffiga räkmackor

 
2 mackor

2 skivor formfranska 
50-100 g skalade räkor
1 ägg
0,5 dl majonäs
0,5-1 tsk senap
salt
2 dillkvistar
 
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg brödet på en bakplåtspappersklädd plåt.
Fördela räkorna på bröden och lägg en dillkvist på varje.
Knäck ägget och lägg äggvitan i en skål, och gulan i en annan.
VIspa äggvitan till ett hårt skum.
Blanda äggulan med majonäs och senap och smaka av med salt.
Vänd försiktigt ner majonässmeten i äggvitan.
Klicka ut smeten på mackorna så att de täcks.
Grädda mackorna i övre delen av ugnen i ca 5 minuter, tills de fått fin färg.
 
Servera med en dillkvist och en skiva citron.