Päronsnittar med pistagenötter

 
 
Ca 20 st

125 g kylskåpskallt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 dl päronmarmelad
2 msk hackade pistagenötter
 
1 dl florsocker
1-2 tsk vatten
 
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa ihop smöret och sockret i en mixer med knivar.
Blanda ner ägg.
Blanda mjöl och bikarbonat och vänd ner det och blanda ihop till en klumpfri deg.
Dela degen i två delar och rulla till två längder, lite kortare än en bakplåt.
Lägg rullarna på en bakplåtspapperklädd plåt och platta till dem lite, som på övre bilden.
Skär en skåra i mitten av längderna (inte hela vägen igenom) och fyll med päronmarmelad.
Strö nöterna över marmeladen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt svalna något ( inte helt) och skär sedan på snedden.
Blanda florsocker och vatten till en slät klasyr och spritsa ut lite över kakorna.