Fisk & Skaldjur, Franskt, Grillat, LCHF, Soppor & Såser citronsaft, hollandaise, olivolja, peppar, salt, smör, tonfisk, vatten, äggula

Grillad tonfisk med hollandaisesås

 
 
4 portioner
 

4 färska tonfiskfiléer
olivolja
salt och peppar
 
3 msk vatten
1 tsk citronsaft
2 äggulor
100 g smör
 
Smält smöret.
Vispa ihop vatten, citronsaft och äggulor i en skål.
Häll äggvispen i en kastrull och värm under vispning tills såsen tjocknat (det får inte koka, bara vara varmt).
Häll under kraftig vispning i smöret i ägget i en tunn stråle.
 
Pensla tonfiskfiléerna med olivolja.
Salta och peppra och stek/grilla dem på hög värme ca 1-2 minuter per sida.
Viktigt att tonfisken är röd i mitten, annar blir den supertorr.
 
Servera tonfisken med såsen, blomkålsmos och en god sallad.
 
Vintips! 
Kloster Eberbach, vitt, halvtorrt. Smakar väldigt sött men var riktigt gott till denna rätt! Kostar 119 kr på Systembolaget.