Grytor, Kyckling & Fågel, LCHF champinjoner, creme fraiche, grädde, grönpeppar, grönpepparkorn, gul lök, hönsbuljong, hönsbuljongtärning, kyckling, kycklingbuljong, kycklingbuljongtärning, kycklingfilé, rosépeppar, rosépepparkorn, salt, svartpeppar, svartpepparkorn, vispgrädde, vitlök, vitlöksklyftor, vitpeppar, vitpepparkorn

Pepparkyckling

 
4 port

500 g kycklingfilé
150 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela grönpepparkorn
1 tsk hela rosépepparkorn
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
salt
 
Putsa kycklingifléerna och skär dem i bitar.
Fräs dem i ite smör eller olja på hög värme.
Finhacka löken och vitlöken och klyfta champinjonerna.
TIllsätt lök och champinjoner till kycklingen och stek tills det fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Mortla pepparn och blanda ner i kycklingen tillsammans med creme fraiche, grädde och söndersmulad hönsbuljontärning. 
Låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt.
 
Servera med ris eller pasta och en god sallad.