Svensk-rubbad torsk med kall äggsås

 

 


4 port

600 g torskfilé

Svensk kryddrub:
2 msk gula senapsfrön
1 msk örtsalt
2 msk fänkålsfrön
1 msk torkad timjan
1 msk hela kumminfrön
2 msk flingsalt

Stöt senapsfrön, örtsalt, fänkålsfrön, timjan och kummin grovt i en mortel.
Tillsätt saltet och blanda runt ordentligt.
Skär toskfilén i fyra portionsbitar.
Gnugga in kryddblandningen på torsken.
Stek torsken i rikligt med smör i en het stekpanna.

Kall äggsås:
1 hårdkokt ägg
½ rödlök
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 tsk senap
salt och peppar

Mosa/finhacka det kokta ägget och rödlöken.
Blanda creme fraiche, majonäs och senap.
Blanda ner ägget och löken.
Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med såsen och kokt potatis.