Sandras chicken tikka masala

4 port:
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 tumme färsk ingefära
1 färsk röd chilifrukt
matolja
400 g krossade tomater
400 ml koksmjölk (en burk)
kryddpasta
salt och peppar

Kryddpasta:

2 vitlöksklyftor
1 tumme färsk ingefära
½ tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
2 tsk garam masala
½ tsk salt
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
1 färsk röd chilifrukt
1 msk kokosflingor
½ kruka koriander

Skala vitlöken och ingefäran och mixa alla ingredienser till kryddpastan till en slät smet.
Finhacka löken, ingefäran och chilin och fräs i olja/smör i en gryta tills den är mjuk.
Putsa kycklingen och skär den i bitar.
Lägg ner kycklingen och kryddpastan i grytan med lökblandningen.
Fräs på i någon minut och tillsätt sedan krossade tomater och kokosmjölk.
Sätt lock på grytan och sänk värmen.
Låt småputtra i ca 30 minuter.
Späd med vatten om det behövs.

Servera med ris och en god sallad.