Kungskrabbssoppa

4 port.
Skal från 4 kungskrabbe-ben
smör att steka i
1 gul lök
1 morot
1 msk tomatpuré
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk koncentrerad hummerfond
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk paprikapulver
salt och cayennepeppar

Fräs krabbskalen i smör i en stor gryta under omrörning så att ingenting bränner vid.
Skala löken och moroten och skär i bitar som du lägger i grytan med skalen.
Tillsätt tomatpuré, vatten, buljong och fond.
Låt koka på medelvärme i ca 30 minuter.
Sila soppan så att en fond kvarstår.
Släng skal och rotfrukter.
Vispa ner vetemjöl, mjölk och paprikapulver och låt koka upp.
Smaka av med salt och cayennepeppar.

Servera med en klick aioli, krabbköttet och ett gott bröd.