Choklad, Kakor i långpanna, Svenska klassiker bakpulver, drömrulltårta, drömtårta, florsocker, kakao, potatismjöl, rulltårta, socker, strösocker, vaniljsocker, ägg, äggula

Drömtårta


 
1 rulltårta
 
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
 
Fyllning:
100 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner bakpulver, mjöl och siktad kakao och blanda ordentligt.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Vänd kakan på ett sockrat bakplåtspapper och ta bort pappret som kakan gräddades på.
Låt kakan svalna.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan till en fluffig smet.
Bred smörsmeten på den svalnade kakan och rulla försiktigt ihop kakan.
Rulla från långsidan för en smalare kaka, eller från kortsidan för större rullar.
Slå in rullen i bakplåtspapper och låt svalna ordentligt i kylen innan den skärs upp i skivor.