New York Cheesecake med tjock ananasglasyr

Detta behöver du till en kaka:
300 g Digestivekex
150 g Osaltat smör
1 dl Strösocker
1 dl Majsmjöl
1 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
600 g Philadephiaost
2½ dl Kesella 10%
3 Ägg
1 dl Vispgrädde
200 g Vit choklad

Glasyren:
250 g avrunnen, krossad ananas
2 ½ dl ananasjuice
2 ½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
3 äggulor
2 gelatinblad

Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten.
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljpulver i en skål.
Häll i kesella och Philadelphian och vispa krämigt.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.
Fyll smeten över kakbotten.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Glasyren:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i fem minuter.
Blanda övriga indredienser i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i ca 5 minuter under omrörning.
Ta kastrullen av plattan, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i ananasen.
Låt glasyren svalna lite och ställ sedan in den i kylen i ca 1 timme.

Smeta glasyren ovanpå kakan eller servera den som en creme till. Svingott!