Kardemummabullar med jordgubbar och vit choklad

(45,6% kolhydrater)



Detta behöver du till ca 30
st:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½ dl socker
2 tsk mald kardemumma
1,3 liter mjöl

50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
100 g vit choklad
50 g mosade jordgubbar (eller jordgubbssylt)

1 ägg
pärlsocker

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm så att blandningen blir 37 grader varm.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, blanda så att jästen löses upp.
Blanda ner salt, socker, kardemumma och ca 2/3 av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig, tillsätt sedan 2-3 dl till av mjölet lite i taget.
Degen är färdigarbetad när den släpper i kanterna.
Jäs degen under bakduk i ca 1 timme eller till dubbel storlek.

Sätt ugnen på 250 grader.
Arbeta degen så att den är smidig och dela den i två delar.
Kavla ut varje del till en stor rektangulär platta.
Blanda smör och socker och hacka den vita chokladen fint.
Bred på smörblandningen på plattorna, hälften på varje.
Strö den vita chokladen över och klicka ut de mosade jordgubbarna över hela plattorna.
Rulla ihop plattorna från långsidan och skär i lagom tjocka skivor.
Lägg bullarna i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Vispa upp ägget och pensla över bullarna.
Strö pärlsocker över dem och skjuts in i ugnen i ca 8 minuter.

Söta, men himmelskt goda!