Very Cherry Chocolate Cake

Detta behöbver du till en stor tårta (12-14 bitar)
Tre bottnar:
2 ägg
2½ dl starkt kaffe
2½ dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 g vetemjöl
450 g strösocker
85 g fin kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver

Fyllning:
500 g mascarpone
drygt 3 dl vispgrädde
2½ dl körsbärsmarmelad
120 g extra fint strösocker
½ tsk vaniljpulver

Choklad ganache:
100 g mörk choklad
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och mjöla 3 stycken bakformar som är 20 cm i diameter. (Bottna dem med en rundel bakplåtspapper så blir det enklare att få ut kakorna).
Blanda samman ägg, kaffe, matolja och filmjölk i en bunke och vispa samman någon minut.
Blanda under tiden samman alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan till vätskorna.
Vispa smeten ett par minuter tills den är klumpfri.
Fördela smeten i de tre formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter.
Bottnarna är klara när en provsticka kommer ut torr. Obs att kakorna ser kladdiga ut ovanpå men det ska de göra.
Ta ut kakorna och låt dem svalna.
Låt gärna bottnarna ligga i frysen ca 30 minuter innan tårtan börjar monteras.

Vispa under tiden samman mascarpone, grädde, socker samt vaniljpulver i maskin till en fluffig, fast kräm. Tillsätt sedan körsbärsmarmeladen.
Vispa så allt blandas jämt.

Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av mascarponekrämen.
Upprepa med följande lager.
När sista bottnen pålagd så sprid ut krämen på toppen och på sidorna.
Använd en rak palett eller tex en pannkaksstekspade för att sprida ut krämen slätt och fint.

Smält chokladen till ganachen i en kastrull tillsammans med grädden.
Blanka av med en klick smör på slutet.
Låt ganachen svalna lite så den tjocknar innan den fördelas över tårtan.
Garnera med några bigaråer.