Klassiska köttbullar med stuvade makaroner



Detta behöver du till ca 40 st:
600 g köttfärs
1 dl grädde
3 msk ströbröd
1 msk socker
1 msk salt
1 tsk vitpeppar
1 gul lök

 
Gör såhär:
Häll upp grädde och ströbröd i en bunke, rör om och låt stå och dra sig en liten stund.
Hacka en lök fint och blanda ner i grädden tillsammans med kryddorna.
Om man inte vill ha så stora lökbitar i kan man köra lite med en mixerstav i nu.
Blanda ner köttfärsen ordentligt och forma till små bollar.
Lägg köttbullarna på en smord långpanna och grädda i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Om man vill ha lite mer stekyta på bullarna kan man steka dem i en stekpanna lite hastigt i smör på ganska hög värme.


Stuvade makaroner:
1 liter mjölk
5 dl gammeldags makaroner
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Koka upp mjölken med salt och vitpeppar.
Låt makaronerna koka i mjölken på svag värme i ca 25 minuter eller tills makaronerna blivit mjuka.
Klart att servera!