Laxpytt med romsås och färska räkor

Detta måste jag säga är nog perfekt mat för kylskåpsrensning. Pytt! Man tager lite av det man haver, hackar, blandar, steker, äter. Enklare än så blir det väl inte? Och guuud vad gott det var också!

Här är receptet på laxpytten som det blev till middag i det här hushållet ikväll!



Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g skinn- och benfri lax
300 g fast potatis
1 rödlök
6 sparrisar
1 gul paprika
salt och citronpeppar
smör eller olja att steka i
1 dl färska handskalade räkor

Romsås:
2 dl creme fraiche
40 g röd stenbitsrom (typ en halv liten burk)
1 msk finhackad dill

Gör såhär:
Skölj och skala potatisen.
Skär potatis, lax och paprika i små "tärningar".
Fräs potatisen lite snabbt i smör i en stekpanna så att den får färg.
Smörj en ugnsfast form och lägg i potatisen.
In i ugnen med potatisen på 200 grader i ca 10 minuter.
Fin hacka löken och skär paprikan, sparrisen och laxen i munsbitar.
Fräs löken, laxen, sparrisen och paprikan i en stekpannan och krydda med salt och citronpeppar.
Låt gojsa ihop sig i pannan lite medan du vispar ihop såsen.
Häll på lite vatten om du känner att det håller på att brännas vid.
Servera pytten med såsen och njuuut!

Såsen:
Blanda ingredienserna. Klart!