Krämig pastasallad med grillad kyckling och parmesanost

Tänk att så enkelt kan vara så gott!
Pastasallad har för mig alltid varit lite "låtsasmat". Eller kanske lunch? Det är väldigt sällan jag äter sallad till middag över huvudtaget. Men det här var riktigt gott så det kanske blir oftare nu?



Detta behöver du till ca 4 portioner:
300 g pasta
300g kycklingfilé
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 liten purjolök
150 g sockerärtor
1 msk grillkrydda
2 msk färsk rosmarin
2 dl creme fraiche
70 g babyspenat (1 påse)
Salt, peppar och parmesanost
Smör eller olja att steka i

Gör såhär:
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Rensa och skär kycklingfilén i strimlor.
Skala vitlöken och skär den i skivor.
Finhacka löken och strimla purjolöken och sockerärtorna.
Blanda kycklingen med grillkryddan och stek den, tillsätt vitlök och rosmarin och fräs ytterligare någon minut.
Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik med folie över så att det inte blir för kallt.
Fräs löken, purjon och sockerärtorna i lite smör eller olja.
Häll av pastan och rör ner creme fraiche och värm på lite.
Blanda ner kycklingen, grönsakerna och babyspenaten i pastan.
Smaka av med lite salt, svartpeppar och parmesanost.

Servera gärna med lite hyvlad parmesan och basilika. Mums!