Choklad- och marängcupcakes med citrusfrosting
Till ca 12 st behöver du:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl grädde
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao
marshmallow fluff
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
Smält smör och blanda ner det och grädden i äggvispet.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao.
Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och blanda noggrant.
Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt och klicka ner smet i dem.
Fyll formarna till ca 2/3 med smet.
Klicka i lite marshmallow fluff i varje form över smeten.
Grädda i ca 15 minuter.
Citrusfrosting:
60 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
Häll i en sprits och spritsa över cupcakesen.