Midsommartårtan 2010

Detta är utan tvekan den godaste tårta jag ätit i hela mitt liv. Prova den prova den prova den!







Botten:

200g Sm
ör
3
Ägg
4 ½ dl Str
ösocker
1 msk Vaniljsocker
½ dl Ljus Sirap
1 dl Kakao
2 krm Salt
3
 dl Vetemjöl
½ dl Mj
ölk
2 hackade Dubbeldaim

G
ör såhär:

Sm
ält matfett och ställ det åt sidan.
R
ör snabbt ihop ägg, socker, sirap, kakao, salt och mjöl med en slev.
Tills
ätt matfett, mjölk och den hackade daimen.
H
äll smeten i en rund, bakplåtspapperklädd form.
Gr
ädda i mitten av ugnen i 175°c, ca 1h.


Bl
åbärsmousse
4 Gelatinblad
250g frysta Bl
åbär
2 msk Vatten
2 dl Str
ösocker
2 msk Vaniljsocker
4 dl Vispgr
ädde
3 dl Turkisk Yoghurt
ör såhär:
Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
Koka upp bl
åbär, vatten och socker.
Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i bl
åbärpuréen.
L
åt svalna en aning.
Vispa gr
ädden hårt och rör i yoghurten.
Under kraftigt vispning, h
äll i en stråle ner båbärspuréen i gräddyoghurten.
H
äll moussen i formen som inuti täckts med bakplåtspapper på kanterna.
Frys

Tag fram t
årtan och låt den stå i rumstemperatur 5h / i kylen 12h innan servering.
Dekorera med massor av jordgubbar och pudra lite florsocker över.


G