Fylld Baconlindad Kyckling med sås
Har ni inte provat den här rätten så är det ett måste. Det var så sjukt gott så att jag har svävat på moln i flera dagar efter :)
Till ca 4 portioner:
4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
100 g philadelphiaost
3-5 soltorkade tomater i olja
salt och peppar
Såsen:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
4-5 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
några droppar soya
1-2 soltorkade tomater i olja
2-3 msk philadelphiaost
peppar och ev salt
Gör kycklingen såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Om filéerna är stora så dela den längs med i två delar.
Skär ett djupt snitt i varje filé.
Gör såsen såhär:
Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om.
Späd med mjölk i omgångar, till lagom konsistens.
Tillsätt buljong och soya.
Rör ner tomaterna och osten.
Peppra och salta ev.
Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
Tillsätt ev mer mjölk om såsen blir för tjock.
Servera med en god sallad och ris.
Gör kycklingen såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Om filéerna är stora så dela den längs med i två delar.
Skär ett djupt snitt i varje filé.
Blanda philadelphian och finhackade tomater.
Fyll filéerna med oströran och linda sedan in dem i baconet.
Fyll filéerna med oströran och linda sedan in dem i baconet.
Lägg dem i en ugnssäker form och kör i mitten av ugnen 20-25 minuter,
skär i dem för att kolla att de är klara.
skär i dem för att kolla att de är klara.
Gör såsen såhär:
Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om.
Späd med mjölk i omgångar, till lagom konsistens.
Tillsätt buljong och soya.
Rör ner tomaterna och osten.
Peppra och salta ev.
Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
Tillsätt ev mer mjölk om såsen blir för tjock.
Servera med en god sallad och ris.