Chark & Vilt, Grytor, Potatis & Rotfrukt, Svenska klassiker buljong, buljongtärning, gelé, grädde, köttbuljong, köttbuljongtärning, matlagningsgrädde, mjöl, potatis, renskav, rödvinbärsgelé, soja, vetemjöl, viltskav, vinbärsgelé

Vilda grytan

Nu har jag och Emi lagat lunch här hemma. Eftersom hon är kräsen som ett litet barn så blev det makaroner med brunsås för hennes del medans jag slog på stort och gjorde viltskav i sås med kokt potatis. Mums.
Jag har aldrig lagat viltskav förut så det var lite kul att pröva någonting nytt.



Receptet räcker till ca 4 personer

Du behöver:
450 g vilt- eller renskav
4 dl matlagningsgrädde
1½ msk vetemjöl
1 msk soja
1 köttbuljongtärning
2 msk rödvinbärsgelé

Gör såhär:
Fräs köttet i olja i en stekpanna.
Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och gelé.
Låt såsen koka upp.
Lägg ner köttet i såsen och låt puttra i ca fem minuter.
Servera med potatis och sallad.