Grytor, Korv & Skinka, Ris & Spannmål, Svenska klassiker falukorv, grädde, gul lök, krossade tomater, lök, matlagningsgrädde, olja, peppar, ris, salt, smör

Korvstroganoff

Åh jag blev så hungrig av allt efterrätts-makande.
Har nämligen spenderat halva dagen med att förbereda efterrätten till ikväll. Eller ja, halva dagen kanske var att ta i. Men tid tig det!
I vilket fall så fixade jag mig lite korvstroganoff till lunch. Mycket gott och mättande. Svensk husmanskost när den är som bäst :)



TIll 4 pers:
400 g falukorv
1 gul lök
smör eller olja att steka i
400 g krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Skär korven i strimlor eller bitar. Skala och hacka eller riv löken.
Fräs korven och löken tillsammans i en stekpanna så att det får färg.
Häll i krossade tomater och matlagningsgrädden och låt puttra i ca 5 minuter.
Servera med kokt ris.


As simple as that :)