Grytor, Kyckling & Fågel curry, gräslök, kokosmjölk, kyckling, kycklingfilé, kycklingfond, olja, peppar, salt, svartpeppar, vatten

Jamaicansk kycklinggryta

Huvudrätten på den Jamaicanska temamiddagen blev.. Tadaaaaa! Kycklinggryta!



Det här behövs till fyra personer:
500g kycklingfilé
1 msk olja
½ gul lök
2 msk curry
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 msk finhackad gräslök

Skala och hacka löken.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken och curryn i den i ca fem minuter eller tills löken blivit mjuk.
Rensa och skär filéerna i ca 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i en stekpanna.
Lägg över kycklingen i grytan.
Tillsätt kycklingfond och vatten*, kokosmjölk, salt och peppar.
Koka upp och låt sedan sjuda i ca 20 minuter eller tills såsen har tjocknat**.
Lägg upp på ett serveringsfat eller liknande och strö över gräslöken.
Servera med ris.

*Det går också bra med 2½ dl kycklingbuljong
** Om såsen inte tjocknar av sig självt eller om du har bråttom går det bra att ösa ner lite Maizena sås redning.


Enjoy